Moderator in corona tijden

“Het is alweer lange tijd geleden dat we elkaar gesproken hebben. Bij Emerce zijn we druk bezig met het omzetten van onze live events in online video collections. Die nemen we op in onze studio in Haarlem. Ik ben nog op zoek naar moderators en specifiek Emerce Live!”

Zo begon de mail van Anne een paar weken geleden. Het was vanuit Emerce natuurlijk een paar maanden stil. Mijn laatste optreden als moderator was op 12 maart 2020, de datum die meer mensen in het geheugen hebben als de dag van de eerste COVID-19 persconferentie, dan van een succesvol en voorlopig laatste Emerce evenement.

Alles is online tegenwoordig dus ook evenementen en daarvan de moderatie. Het is meer in een interview setting. Heel leuk om te doen en ik heb eigenlijk in een paar uur veel geleerd van de gesprekken met ondernemers, e-commerce verantwoordelijke, bureau’s, platformen en ondernemers. Het is veel intensiever voor mij als host, je krijgt veel meer diepgang in een dialoog dan een presentatie. Dat maakt het modereren van webinars ook zo leuk. De gesprekken vonden plaats in de professioneel Emerce studio en staan inmiddels ook online en zijn te volgen via de Digital Marketing Live!

Zelf heb ik de smaak te pakken en heb ik ook opgetreden als moderator bij de digitale BigDataExpo variant afgelopen week. Binnenkort volgen nog meer optredens bij Emerce. Ik maak dankzij deze Corona periode kennis met een andere manier van presenteren, modereren en lesgeven. Dat houdt mij scherp!