Over Hielko van der Molen

Inspirator, interim manager, bestuurder en coach in digitale transitie

Hielko van der Molen is een ervaren manager, maar ook trainer en docent op het gebied van digitale marketing en veranderingsprocessen. Hij is in 1999 gegrepen door het online virus en heeft zich gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties bij het maken van de transitie naar het digitale landschap.

Sinds de internet bubbel heeft Hielko van der Molen veel organisaties en mensen commercieel laten groeien. Geïnspireerd en inzicht gegeven in de impact van technologie op ons dagelijks leven en business model.  In de rol van interim manager stuurt hij op commerciële verandering en met resultaat. Daarnaast ontwikkelt en geeft Hielko lezingen, trainingen en workshops over de cultuurverandering die nodig is door veranderend gedrag van consumenten. Hij steekt zelf graag de handen uit de mouwen en werkt  mee in de realisatie om de potentie van het succes te oogsten.

In zijn werk stelt Hielko zich op als partner bij de aanpassing van uw bedrijf of instelling tijdens de voortschrijdende technologieontwikkeling. Dit doet hij vanuit de mens, mensen met de juiste focus maken het verschil.

Van huis uit is Hielko een technisch bedrijfswetenschapper en heeft zijn digital ervaring opgedaan zowel aan bureau-  als ook aan de klantzijde. Als manager heeft hij leiding gegeven aan e-commerce afdelingen bij financiële instellingen en in de hotel-branche. Was verantwoordelijk voor tientallen websites, boekings- en verkoopsystemen, e-mailmarketing en alles wat daarbij komt kijken.

Bestuurder

Binnen het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Roeibond vervult Hielko de rol van commissaris Marketing, Communicatie en Partnership. Vanuit een bestuurlijk oogpunt dus werkzaam in de brede ontwikkeling van het (sport) marketingvak.

Trainer, moderator en coach

Verder is Hielko hoofddocent en marketingcoach van het post-HBO programma Talentship bij Beeckestijn Business School, bekend als de Talentenfabriq. Hij begeleidt dus jong marketingtalent in hun eerste baan.
Tevens actief in andere post-HBO programma’s, de Nima A, B en C en maatwerk trainingen van Beeckestijn. Ook bij andere opleidingsinstituten zoals Lectric en HM Academy heeft Hielko bij gedragen aan programma’s en trainingen e-mailmarketing, Next communications of was hij actief in een examinator rol. Binnen Emerce is Hielko jaarlijks actief als moderator, zowel tijdens evenementen als tijdens webinars.

Wil je meer weten over mijn ervaringen?

Check dan ook Hielko zijn Linkedin profiel of kijk naar zijn track record hier.